Houtskooltandpasta: wordt het zwarte spul echt witter?

Wat is houtskooltandpasta eigenlijk?

Het type houtskool dat je in de tandpasta vindt, is gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en kokosnootschalen die langzaam zijn verbrand. Om actieve kool te maken – die vaak wordt gebruikt in waterfilters en nu tandpasta – verwarmen ze deze houtskool in aanwezigheid van gas, waardoor deze poreuzer wordt. In deze toestand is geactiveerde houtskool geweldig in het absorberen van gifstoffen, theoretisch zoals vlekken, bacteriën en andere nare dingen die we van onze tanden willen hebben.

De claims

Houtskool is voor altijd gebruikt om tanden te reinigen – hoewel de oude Romeinen de trend misschien zijn begonnen, is het nu buzzier dan ooit. Borstelen met geactiveerde houtskool kan helpen bij een slechte adem door de bacteriën die het veroorzaken te absorberen. Het is zanderig, net als zuiveringszout, dus het kan ook worden gebruikt om de oppervlakken van je tanden te polijsten, om ze letterlijk te polijsten.

Ontgift het je mond?

Suiker en bacteriën in je mond maken het zuur en houtskool kan werken om de pH-waarden evenwichtiger te houden, wat het op zijn beurt moeilijker maakt voor de bacteriën om zich te vermenigvuldigen – dus in die zin is het ontgiftend.

Is het veilig?

Sommige studies zeggen dat houtskooltandpasta misschien niet de beste keuze is, omdat het niet helpt beschermen tegen tandbederf. Daartoe bevelen de meeste tandartsen fluoride aan, en veel van de natuurlijke soorten tandpasta die houtskool gebruiken, hebben het niet.

Wordt het echt wit?

Geactiveerde houtskool kan oppervlaktevlekken verwijderen, wat betekent dat als u een latte-verslaving heeft, dit uw jam kan zijn. Dingen zoals wijn-, bessen- of theevlekken kunnen effectief worden verwijderd met houtskooltandpasta. Het heeft echter niet veel effect op intrinsieke vlekken, zoals die van roken. Daarvoor heb je een professionele witmaker nodig.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Een badkamer delen (en de vrede bewaren)