5 manieren waarop uw geestelijke gezondheid baat heeft bij minimalisme

Minimalisme is de laatste tijd een beetje een modewoord geworden. Naarmate we ervoor kiezen om bewuster te leven, is het natuurlijk om de balans op te maken van wat we hebben.

Wanneer we niet langer alleen de bewegingen in ons dagelijks leven doorlopen, beginnen we dieper na te denken over de objecten om ons heen in ons huis. We beseffen hoeveel we nodig hebben en op hun beurt hoeveel we niet hebben.

Minimalisme en psychische aandoeningen

Minimalisme is echter niet alleen een concept dat ons helpt onze huizen en ons leven op een effectievere en esthetischer manier te reorganiseren.

In feite kan minimalisme een nuttige manier zijn om psychische aandoeningen van alle ernst te bestrijden, van angst tot schizofrenie en terug.

Door minder dingen af ​​te leiden of te triggeren, wordt uw geestelijke gezondheid positief beïnvloed. Minimalisme geeft je de kans om al het lawaai in je leven af ​​te stemmen en ten goede te veranderen.

1. Vrede en duidelijkheid

Door uw woon- en / of kantoorruimte te ontsleutelen, doet u hetzelfde voor uw geest. Minimalistische omgevingen zijn vredig, waardoor we niet worden overprikkeld.

Overstimulatie is een vijand van opmerkzaamheid, omdat je niet helder kunt denken als we worden overspoeld met sensorische informatie.

2. Een stap op weg naar zelfontdekking

Hoewel het lijkt alsof je een groot deel van je materiële bezittingen kwijtraakt, lijkt het alsof je een deel van jezelf verliest, het is slechts een stap om jezelf te vinden.

Als er niet meer zoveel dingen zijn om je af te leiden van wie je werkelijk bent, vindt de meest verhelderende en radicale zelfontdekking plaats. Je geest bezig houden met nutteloze dingen lijkt misschien een goede manier om met psychische aandoeningen om te gaan, maar de effecten zijn slechts tijdelijk.

3. Focus op wat belangrijk is

Als je minder spullen hebt, heb je minder afleiding. Het is zo gemakkelijk om de focus te verliezen wanneer je omringd wordt door herinneringen aan andere dingen die je zou kunnen of moeten doen.

Met de vrijheid om te focussen, begin je de innerlijke rommel uit je geest te verwijderen.

4. Meer ruimte om te ontspannen

Door uw woonruimte te ontdoen van onnodige rommel, creëert u open ruimte.

Intuïtief geldt: hoe opener een ruimte is, hoe rustiger en minder beperkend het voelt, en er zijn aanwijzingen dat de menselijke geest wordt beïnvloed door de afstand tussen objecten.

5. Een oefening in zelfbeheersing

Het bezit van veel materiële goederen is ongelooflijk verleidelijk, en daarom vallen de meesten van ons zo gemakkelijk in het consumentisme.

De overgang van een rommelige en materialistische levensstijl naar de opwindende eenvoud van minimalisme is dus een moeilijke beslissing.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
4 Hot Indie Fashion Designers