De vreugde van het leven met minder

Als je ooit hebt gefantaseerd over het verkopen van alles wat je bezit en je bezittingen terugbrengt tot de essentie, ben je waarschijnlijk bekend met minimalisme.

Zo ga je terug naar de basis:

Wat er nodig is: mentale kracht. Je spullen kwijtraken vereist inzet. Je moet een beslissing nemen over elk item dat je bezit, en dat kan mentaal belastend zijn – en het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren.

Hoe lang je je moet voorbereiden: Helemaal niet lang – je kunt dit proces vandaag starten door in elke kamer een doos te plaatsen. Als je iets tegenkomt dat je in een lange tijd niet hebt gebruikt, of ooit, gooi het er dan in.

Doe het nu: begin klein. Je zult je leven niet binnen een dag of zelfs een week kunnen ontsleutelen. En het proces lijkt misschien echt ontmoedigend. Als je je zorgen maakt over verandering, ‘probeer dan 30 dagen één ding, te beginnen met de gemakkelijkste dingen om van af te komen’.

Doe het later: als u eenmaal bent begonnen met het verkopen van uw spullen en geen nieuwe snuisterijen koopt, kunt u het geld dat u spaart opnieuw gebruiken.

Overweeg een grote verandering.

Verhuizen naar een kleinere ruimte is niet voor iedereen weggelegd. Maar als u een huurder bent en uw huurcontract komt eraan, of als u echt moeite heeft om uw huisbetaling elke maand te beheren, levert downsizing een aantal dingen op: het moedigt minder spullen aan, minder tijdrovende schoonmaak en natuurlijk kleinere rekeningen.

Doe het slimmer: vermijd vergelijkingen.

Je minimalisme is alleen van jou – het is wat voor jou werkt, in je leven, op dit moment. Als je elk boek dat je ooit hebt gelezen wilt bewaren, maar je garderobe wilt terugbrengen tot 12 items, dan is dat wat je moet doen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Wake Your Skin Up With Mud Facial Therapies