De voor- en nadelen van het kopen van een nieuwe build

We houden allemaal van “glanzend en nieuw” – en nieuw gebouwde eengezinswoningen zijn ronduit onweerstaanbaar. En wanneer de bestaande woningvoorraad beperkt is en consumenten vertrouwen hebben in de markt, zal een aanzienlijk aantal huiseigenaren een nieuwbouwwoning overwegen.

Het is echter geen slam-dunk-beslissing. Het kopen van een nieuwbouw heeft voor- en nadelen. Dit zijn enkele van de factoren waarmee u rekening moet houden.

Nieuwbouw pro’s

Een nieuwbouw is niet het overgebleven huis van iemand

Het enige dat beter is dan de geur van een nieuwe auto, is een nieuwe huisgeur. Het eerste huis dat ik ooit kocht, was een nieuwbouw en als germafoob hield ik van het idee dat niemand anders ooit kleren in mijn kasten had gehangen, in mijn keuken had gekookt, in mijn garage had geparkeerd of in mijn tuinbad had gezeten. Toegegeven, ik heb geen idee wat de aannemers en arbeiders deden voordat ik naar binnen ging. Als een echte germofoob schrobde ik nog steeds elk oppervlak. Maar ik hoefde niet zo hard te schrobben omdat er geen vorige eigenaren waren.

Een nieuwe build is up-to-date en up-to-date

“Mensen zeggen graag dat we ‘ze niet bouwen zoals vroeger.’ Dit is een goede zaak ‘, zegt Nathan Outlaw, president van Onvico in Thomasville, GA. “Code- en energie-eisen hebben een lange weg afgelegd en het kopen van een goedgebouwde nieuwe woning zal veel minder stress opleveren dan het verbouwen van een oudere woning.”

Dat komt omdat huizenkopers die onverwachte kosten kunnen vermijden die optreden wanneer werknemers problemen vinden zoals asbest of oud sanitair dat moet worden vervangen. Huiseigenaren kunnen ook de nieuwste trends in keuken- en badkamertechnologie gebruiken om het potentieel van het huis te maximaliseren.

The sky is the limit met een nieuwbouw

Michael Menn, een in Chicago gevestigde architect die nieuwe huizen bouwt en bestaande huizen verbouwt, zegt dat er voor- en nadelen zijn aan de aankoop van een nieuwbouw. ‘Wanneer een huiseigenaar een bestaand huis koopt, komt er een compromis over de plattegrond’, zegt hij.

Er is minder concurrentie voor nieuwbouw

“Volgens de National Association of Realtors (NAR) is de gemiddelde tijd dat een bestaande woning op de markt te koop is 30 dagen – hoewel dit afhangt van het deel van het land, de tijd van het jaar en andere factoren”, legt Menn uit. Woningen verkopen snel omdat er veel concurrentie is om een ​​bestaand huis te vinden. Maar als je een huis bouwt, zegt hij dat de concurrentie is uitgeschakeld.

Bij nieuwbouw zijn er geen renovatieproblemen

Veel huiseigenaren kopen een huis en renoveren het vervolgens om aan hun behoeften te voldoen. ‘Maar ze moeten leven in de puinhoop van een renovatie’, zegt Adam Helfman, expert op het gebied van woningverbetering bij Hire It Done. “Geen onderbrekingen in je dagelijkse leven is een enorm voordeel bij het kopen van een nieuw huis.” Sommige mensen weten ook niet waar ze de grens moeten trekken bij de aankoop van een opknapper en kunnen een geldkuil krijgen.

Nieuwbouw nadelen

Ouder is misschien beter

Hoewel nieuwere huizen nieuwe componenten en materialen hebben, is nieuwer misschien niet altijd beter. Nieuwe woningen zijn tegenwoordig over het algemeen niet zo solide gebouwd als oude woningen van gisteren.

Renoveren is beter voor het milieu

Wanneer u een nieuw huis bouwt, begint u helemaal opnieuw. ‘De milieu-impact van het bouwen van een nieuw huis is veel groter dan bij het kopen van een oud huis’, zegt Helfman. “Renovatie is in wezen een vorm van recycling.”

Bestaande woningen hebben een meer volwassen landschap

Landscaping kan een aardige cent kosten en het kan even duren voordat deze volledig is ontwikkeld. “Oudere panden kunnen landschappelijke voordelen hebben, zoals volwassen bomen om schaduw te werpen”, zegt Helfman.

Bestaande woningen hebben gevestigde wijken

Als u een huis in een nieuw gebied bouwt, wordt het nog steeds opgericht. “Oudere huizen hebben het voordeel van gevestigde buurten met gevestigde gemeenschappen en wenselijke voorzieningen zoals straatverlichting, trottoirs en buurtbewaking”, legt Helfman uit.

De tijdlijn voor nieuwbouw is onderhevig aan verandering

Tenzij u een nieuw huis koopt dat al is voltooid, kunt u vast komen te zitten in een wachtende game. ‘Je kunt pas intrekken als het huis klaar is’, zegt Menn. En hij waarschuwt dat weersgerelateerde bouwvertragingen altijd een mogelijkheid zijn en de bouwtijdlijn voor onbepaalde tijd kunnen verlengen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Why Organic Fashion Is All The Rage Again