Gordijnen, welke type gordijn kies je?

Als je je inrichting gaat vernieuwen is dat ook een goed moment om na te denken over nieuwe gordijnen. Verdwaal niet in het woud van verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen uit talloze verschillende soorten raambekleding. Gordijnen zijn er in alle soorten en maten. Denk eerst na over wat voor gordijnen algemeen aansluiten op jouw wensen. Welk type interieur heb je en voor welke ruimte zoek je gordijnen. Heeft de raamdecoratie een bepaalde functie?

Een functie of decoratief, of beide?

Gordijnen zijn decoratief en kunnen meerdere functies hebben. Ze zorgen voor extra aankleding van een ruimte. Maar ze kunnen ook zorgen voor meer privacy. Daarnaast zijn gordijnen algemeen ook geschikt voor het buitenhouden van ongewenst licht. Verduisterende gordijnen zorgen voor een perfecte donkere slaapkamer. Er is raambekleding beschikbaar voor ieder raam, hoe moeilijk het ook is, of je nu horizontale lichtkoepels hebt of draaikiepramen.

Kant en klaar, zelf maken of op maat gemaakt

Er is voor veel standaard formaat ramen kant en klare raambekleding beschikbaar. Het probleem is dat je vaak minder keus hebt dan dat je ze op maat laat maken. Voor wat betreft gordijnen algemeen, kun je vaak nog wel slagen. Maar bij specifieke eisen, wordt het toch een ander verhaal. Het voordeel van kant en klare gordijnen is dat je er niets aan hoeft te doen, je kunt ze direct voor je raam bevestigen. Ben je heel handig, dan kun je je wagen aan het zelf maken van overgordijnen, vitrage of vouwgordijnen. Maar wil je zeker weten dat je gordijnen algemeen goed passen, dan kun je dit ook aan een professional overlaten.

Wat wil je uitstralen met gordijnen algemeen

Het is goed om van te voren goed na te denken over het type raambekleding dat je wil ophangen of monteren. Het is namelijk erg bepalend voor het beeld dat je ruimte uitstraalt. Voor gordijnen algemeen geldt dat overgordijnen extra warmte en aankleding geven. Rolgordijnen en bijvoorbeeld jaloezieën geven een strakkere uitstraling en zijn erg geschikt voor bijvoorbeeld kantoren en werkkamers. Het combineren van twee types raamdecoratie zorgt voor een perfecte harmonie tussen privacy en gepersonaliseerde lichtinval. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Wake Your Skin Up With Mud Facial Therapies