Heroverweeg uw ruimte: hoe u kunt genieten van waar u nu woont

Heroverweeg uw ruimte en u hoeft uw huis niet weg te wensen.

Uw droomhuis bevindt zich misschien onder uw neus – of in ieder geval onder dat oude vloerkleed. Hier zijn een paar manieren om je ruimte te heroverwegen en helemaal opnieuw verliefd te worden op je huis.

Bewerk uw personeel

Wat voelt als een krappe woonsituatie, is misschien gewoon een kwestie van te veel spullen. De tijd nemen om uw spullen te bewerken, kan vierkante meters vrijmaken en u helpen de rest van uw huis beter te stroomlijnen. Overweldigd voelen? Begin met de meest haalbare ruimte: je linnenkast. Kraak het open, ontjaag het en beoordeel hoe je het gebruikt. Kan het echt het beste worden gebruikt voor kussenslopen of kan het een beter doel dienen? Wat nu een onderbenutte linnenkast is, zou in plaats daarvan een geweldige voorraadkast of knutselruimte kunnen zijn.

Hergebruik uw kamers

Misschien haat je de indeling van je huis niet; misschien haat je gewoon de manier waarop je huis wordt gebruikt. Alleen omdat typische huizen een formele eetkamer hebben, wil dat nog niet zeggen dat u deze moet gebruiken. Als je je eetkamer maar voor twee grote diners per jaar gebruikt, maar het speelgoed van je kinderen overal in huis is, wordt je huis dan echt goed gebruikt?

Denk verder dan het gebruikelijke in hoe u uw kamers inricht. Een eetkamer is misschien logischer als een studie. Een ongebruikte knutselruimte kan een geweldige wasruimte zijn. Die lege logeerkamer? Het kan beter worden gebruikt als speelkamer.

Stop met denken aan wederverkoop

Wederverkoopwaarde is absoluut belangrijk, vooral als u uw huis als een investering ziet. Als u weet dat u voor de lange termijn in uw huis verblijft, is het prima om te stoppen met het nemen van beslissingen op basis van de verkoopwaarde. Een andere huiseigenaar houdt misschien niet van veranderingen die u aanbrengt, maar als het voor u en uw gezin werkt, doe dan wat logisch is.

Snijd de ruimte

Open conceptwoningen zijn het belangrijkste in huisontwerp, maar ze kunnen sommige dingen een uitdaging maken. Als je een tiener probeert te verleiden om huiswerk af te maken in een lawaaierige keuken of als je met een drukke peuter naar het spel probeert te kijken, kan het een open concept krijgen. Als je het gevoel hebt dat er te veel kamers zijn die te veel dingen doen, probeer dan de ruimte in te delen.

Gebruik elk hoekje

Verlangen naar wasruimtes en het romantiseren van een leeshoek in andere huizen kan uw ruimte het gevoel geven dat het allemaal werk is en geen spel. Wat op maat gemaakte en luxe huizen speciaal maakt, zijn niet altijd de belangrijkste woonruimtes, maar de kleine extra’s. Door ruimte te hebben voor specifieke activiteiten, bieden aangepaste huizen gezinnen de meest aangepaste sfeer.

Maar u hoeft niet te slopen om de gewenste ruimtes te krijgen. Heroverweeg uw hoeken en gaten. U kunt in bijna elk huis speciale, zij het kleine, aangepaste ruimtes hebben.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Gordijnen, welke type gordijn kies je?