Wat u wel en niet moet doen bij het huren

Kiezen om in een huurwoning te wonen biedt veel vrijheid van reparatie en onderhoud. Doorgaans zijn huurders niet verantwoordelijk voor taken zoals het maaien van gras en het oplossen van sanitairproblemen.

Ga niet gek schilderen

‘Huurders zeggen graag:’ Ik verlaat de zaak beter dan ik het heb ‘, en sommige huurders denken misschien dat de bloedrode accentmuur die ze hebben geschilderd veel beter is’, zegt Diana Valin, CPM, eigenaar / makelaar bij The Rental Xperts in San Diego, CA.

Valin vertelt Freshome echter dat dit zelden het geval is – althans niet vanuit het perspectief van de eigenaar – tenzij de partijen van tevoren hebben samengewerkt. “De beste vuistregel voor huurders die tijdens hun verblijf in de stad iets willen veranderen, is om toestemming te vragen – en dit schriftelijk op te vragen.”

Laat uw groene vingers niet los

‘Soms denkt een huurder dat het omzetten van je doordachte landschapsontwerp in een moestuin een veel beter ruimtegebruik is’, zegt Valin. Aylett zegt zelfs dat haar huisbaasvriend een situatie in deze zin had. “De huurder wilde vergoed worden – of in ieder geval bedankt – voor het bouwen van een boomfort in de achtertuin, maar realiseerde zich niet de verhoogde aansprakelijkheid en verzekeringskosten die het aan de huiseigenaren voorlegde.”

U kunt echter een paar planten (van de legale soort) in uw eenheid laten groeien.

Voer geen grote renovaties uit

Valin zegt dat in uw huurovereenkomst ook moet worden vermeld hoe verbeteringen bij verhuizing worden afgehandeld. “De eigenaar die niet wist dat u plafondventilatoren in alle slaapkamers heeft toegevoegd, vindt het misschien geweldig om te horen dat u zijn / haar eigendom heeft verbeterd, maar hij wil u niet noodzakelijkerwijs de installatiekosten en aankoopkosten van de fans vergoeden bij verhuizen, ‘waarschuwt ze. Als je besluit om je fans mee te nemen bij het verhuizen, ben je verantwoordelijk voor het patchen / texturiseren en opnieuw schilderen van de plafonds.

Gebruik geen hamer voor al je projecten

De meeste verhuurders laten je een paar foto’s ophangen en je kunt gordijnen aan decoratieve staven hangen. Afgezien daarvan is het belangrijk om elk decoratie-idee dat het gebruik van een hamer inhoudt, zorgvuldig te overwegen. Met andere woorden, krab die gedachten over het monteren van kasten in de badkamer of voeg architectonische details toe met lambrisering.

Dat wil niet zeggen dat je niet op andere manieren kunt decoreren.

Help mee om de woning te onderhouden

Uw verhuurder is verantwoordelijk voor reparaties, maar u, als huurder, bent verantwoordelijk voor het informeren van het management wanneer er iets mis is in uw eenheid. Of het nu gaat om een ​​lekkende kraan of een kapotte kachelknop, u moet deze problemen zo snel mogelijk melden. Als een klein probleem een ​​groot probleem wordt en het wordt beschouwd als een gevolg van uw nalatigheid.

Koop een huurdersverzekering

In geval van diefstal, brand, overstroming etc. is de verhuurder verantwoordelijk voor de unit zelf. U bent echter verantwoordelijk voor uw persoonlijke spullen, zoals uw meubels, kleding en elektronische apparatuur. Ook als iemand in uw appartement gewond raakt, bent u mogelijk aansprakelijk voor medische en juridische rekeningen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hoofdbanden zo goed dat Blair Waldorf bibbert